otte dage i november 2011 rejste tre danskere fra SEAHEALTH Danmark til Manilla i Filippinerne for at udforske de kulturelle aspekter af filippinsk mad og madlavning om bord på fartøjer.

 

22 Chef-kokke var engageret til at fortælle os om deres hverdag i tiden fra de melder sig på skibet til de går fra borde. Interviewene blev udført på Crystal Shipping, TORM Shipping Filippinerne, Maersk Crew Management, Netship og Seacrest (Nordic Tankers). Vi fik meget vigtige oplysninger til vores kortlægning af kompetencer, og det gav et fingerpeg om, hvordan man addresserer vanskelighederne med at hæve færdighedsniveauet og viden om ernæring og mad. Som afrunding inviterede vi alle til et åbent seminar og gav en motiveret tale om mad og hygiejne, inklusiv en workshop om ideer til værktøjskassen. Derefter interviewede vi ledere for at få deres mening om, hvordan man kan bruge ideerne fra projekt NEPTUNE i praksis i en filippinsk kontekst.

 

Udover interviews besøgte vi den filippinske organisation for sømandskoner, en politisk organisation kaldet SWAPI, der arbejder for Sømænds familiers rettigheder. Et andet synspunkt blev føjet til kortlægningen, da vi talte om livet i hjemmet og den familiebaserede filippinske kultur. Endelig besøgte vi to undervisningssteder, AICA Asian Institute of Culinary Arts (som TORM bruger) og ECCATC Executive Chef Charles Culinary Arts Training Center (som Netship bruger) i Las Pinas.

Projektgruppen høstede værdifuld viden og indsigt i kulturelle problemstillinger, som bidrog med vigtige perspektiver i kortlægningen.

Konsulent M.Sc. MEM
Carsten Gydahl-Jensen
Email: cgj@seahealth.dk
Direkte tlf.: +45 3311 1833
Mobil: +45 5154 2777

Jeg kan hjælpe dig med

  • Hygiejne og Fødevaresikkerhed
  • Sundhedsledelse og kostpolitik
  • Rådgivning i sundhed, hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Konsulentbistand om bord
  • Kurser skræddersyet til rederi